Radionice na otvorenome

Savez udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije zajedno sa svojim članicama: Udruga gluhih i nagluhih Međimurske županije, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, Udruga slijepih Međimurske županije, Udruga za sindrom Down Međimurske županije, Udruga invalida rada Međimurske županije i Društvo multiple skleroze Međimurske županije, već tradicionalno 17. godinu zaredom organizirao je „Radionice na otvorenome“, koje su organizirane u sklopu projekta “Senzibilizacija javnosti” čije aktivnosti financira Grad Čakovec.

Radionice na otvorenome uključuju senzibilizaciju javnosti i razmjenu iskustava između udruga članica Saveza gdje predstavljaju javnosti svoje radove, dijele brošure i letke, neposredno razgovaraju s građanima o problemima osoba s invaliditetom i upozoravaju na njihove probleme. Radionice se organiziraju u suradnji s gradskim institucijama, a u njima uz članove udruga sudjeluju i predstavnici lokalne uprave, saborski zastupnici i predstavnici medija. Glavni cilj organiziranja ovih radionica je prezentiranje rada udruga osoba s invaliditetom, skretanje pozornosti na probleme i potrebe osoba s invaliditetom i senzibiliziranje javnosti za njihove potrebe.

I ove godine zahvaljujemo donatorima; Gradu Čakovcu, Mesnici Mihalić, pekari CRO-PEK i proizvodnji voćnih sirupa “Lisko Lisjak” koji su svojim doprinosom pomogli članicama Saveza.