Radionice na otvorenome 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savez udruga osoba s invaliditetom je dana 5. srpnja 2018.g. proveo tradicionalne „Radionice na otvorenome“. Svoje su radove javnosti izložile udruge osoba s invaliditetom Međimurske županije, odnosno članice Saveza: Udruga za sindrom Down, Udruga slijepih, Udruga gluhih i nagluhih, Udruga invalida rada, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i Društvo multiple skleroze.

S jedne strane bilo je tu drvenih skulptura zmaja Pozoja, s druge strane anđela, a između mnoštvo lepeza, tanjura, cvijeća, ogrlica, mirisnih soli, svjećica, zvonaca i drugih radova koje su izradile vrijedne ruke članova udruga. Uz predstavljanje radova, udruge su izložile i sam proces stvaranja nekih od radova. Aktivnost je financirana od strane Međimurske županije prema Sporazumu o financiranju koordinatorice Saveza, od strane Grada Čakovca putem projekta “Malim koracima do velikih promjena”, a jednim dijelom prema projektu “Za bolju vidljivost i manju stidljivost” financiranom od strane Međimurje plina.

Zahvaljujemo se Crvenom križu Čakovec, zainteresiranim građanima koji su nas došli pogledati, medijima i predstavnicima institucija koje su se odazvale našem Pozivu, te svim volonterima koji su bili dio ovih aktivnosti kojima smo javnosti predstavili potencijale osoba s invaliditetom, a ujedno pozivamo sve da nas posjete na Renesansnom festivalu u Koprivnici!